Om HÆRVEJVSMARCHEN
HÆRVEJSMARCHEN har hvert år deltagere fra mere end 20 forskellige lande.

HÆRVEJSMARCHEN er Nordeuropas største IML Walking Association (International Marching League) march. Der arrangeres hvert år 28 IML marcher rundt på hele jordkloden. 

HÆRVEJSMARCHEN afholdes altid den sidste weekend i juni på de historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg, og har de senere år haft deltagelse af 6 - 9.000 vandrere. Heraf går ca. halvdelen både lørdag og søndag, hvor 2 x 45 km er vandrernes ”ekstremrute”. Den anden halvdel køber endagskort til ruterne.

March betyder ifølge ordbogen: En organiseret vandring. 
Det er netop hvad HÆRVEJSMARCHEN i Viborg er,
- og med mottoet: Vejen til sundhed.

En totaloplevelse

HÆRVEJSMARCHEN i Viborg og aktiviteterne omkring er en international folkelig totaloplevelse med indhold af natur, kultur, historie, sundhed, miljø, oplevelse og livsglæde. En mangeårig tradition er, at der i Viborg i Hærvejsugen op til og under marchen arrangeres en stor byfest på pladser og torve i den gamle historiske by. Her mødes tusinder af mennesker, som i de gode gamle dage, hvor der blev afholdt Snapsting i Viborg. Her kom man fra hele Jylland for at handle og feste og måske få afgjort nogle mellemværender på Tinge. Nu er navnet Snapsting genoplivet og dækker over en stor byfest i Viborg i Hærvejsugen.

En velorganiseret march

Der er arrangeret overnatning i idrætshaller og på skoler tæt ved start/målområdet på Paradepladsen midt i Viborg by, og man kan bestille både morgen og aftensmad fra fredag til mandag. Alle startkort, overnatning og forplejning kan bestilles og betales online under tilmelding

Ønsker man at bo på hotel, bed & breakfast eller lignende bestilles dette hos www.visitviborg.dk

Rundt på ruterne er der velorganiserede rastepladser, hvor man kan købe mad og drikkevarer. Der er velordnede toiletvogne. Der er meget tydelig afmærkning og ruteskiltning. Der er kontrolposter, som sikrer, at man har gået den fastsatte rute, som giver ret til ens egen personlige medajle.

Se flere praktiske informationer her

 

 

LÆS MERE HER
Ruterne
Målområdet - paradepladsen
Om Hærvejsmarchen
Medaljer og stempler
IML Walking Association
IVV - International Volksports Verband
Træning
Mød deltagerne
Marchens 5 grundpiller
Urkokken
Førstegangsdeltager
Fodslaw

Hærvejsmarchen
Tingvej 17, 2. sal
DK - 8800 Viborg

Kontakt os
T: (+45) 86 62 58 54
M: info@haervejsmarchen.dk
W: www.haervejsmarchen.dk
     

Om Hærvejsmarchen
Historien
Se fotos
Sponsorater

Genveje
Tilmelding
Kontakt os
Priser


Børnemarch
Frivillige
Indkvartering


Regler
Paradepladsen
Links

#hvmviborg
Del dine oplevelser med HÆRVEJSMARCHEN og følg os på Facebook

   

webbureau easynet