FØRSTEGANGSDELTAGER

Er det første gang, du (måske) skal med til HÆRVEJSMARCHEN? 
Vi giver dig her et overblik over det vigtigste, du skal vide for at være klar til vandring.

Om HÆRVEJSMARCHEN

HÆRVEJSMARCHEN er en 1- eller 2-dages march på 5, 10, 20, 30, 40 eller 45 km med start og mål i Viborg. Deltagerne kommer fra cirka 25 forskellige lande, og mange går marchen år efter år.

Marchen byder på et helt særligt fællesskab og er for alle, der elsker at vandre i naturen og få nogle kilometer "i benene". HÆRVEJSMARCHEN afholdes altid den sidste weekend i juni og varer fra fredag kl. 18 (åbningsaften)og indtil søndag kl. 18.00, hvor marchen slutter.

Se programmet for marchen

Hvad er en march?

March betyder ifølge ordbogen: En organiseret vandring. Og det er netop hvad HÆRVEJSMARCHEN i Viborg er. Vi har opmærket forskellige ruter og undervejs er der gode rastepladser. 

HÆRVEJSMARCHEN byder på både 1- og 2-dages ruter på enten 5, 10, 20, 30, 40 eller 45 km.
2 x 45 km er vandrernes "ekstremrute". Alle 2-dages ruter på 2 x 20 km og derover giver ret til IML-stempler ( Over 70 år dog 2x10 km). De særlige IML-medaljer kan tilkøbes.   
Læs mere om ruterne.

Hvem kan være med?

Der er ingen særlige regler for, hvem der kan deltage, og hvordan marchen skal gennemføres. Alle kan være med, og hvis du "nøjes" med en 5 eller måske 10 km-tur, vil de fleste også kunne klare det uden forudgående træning. 

Eneste krav er, at man kun kan deltage med et betalt og udleveret personligt kontrolkort samt et armbånd, som skal bæres synligt. Armbånd giver adgang til toiletter, rastepladser og førstehjælp undervejs samt hjemtransport ved ildebefindende eller skade.

Priser


Se priserne under de enkelte marchtyper og i tilmeldingsmodulet

Internationalt fælles folkeligt fællesskab

Op til 10.000 vandrere fra cirka 25 lande deltager hvert år på de naturskønne og historiske vandreruter i og omkring Viborg.

Der er rundt på jordkloden 28 lignende vandreevents, som er med i IML Walking Association, der har særlige regler for stempler og køb af medaljer.

IVV er en anden international vandreorganisation, der udleverer de meget populære IVV-stempler til alle vandrere, der ønsker dette.

Begge vandreorganisationer er til stede med stande i Kasernehallen.

Tilmelding

Tilmeldinger til alle ruter kan ske online i tilmeldingsmodulet. 

GÅ TIL TILMELDING


Alternativt kan du møde op i registreringshallen/ Kasernehallen fredag kl. 12–21 samt lørdag og søndag kl. 05-09, (dog til kl. 11 for 5 og10 km-ruter og børnemarch). 
Læs mere om armbånd og kontrolkort her