REGLER

I tilfælde af opstået tvivl, vedrørende deltagelse eller andre regler, er det HÆRVEJSMARCHENs Marchregulativ, der er gældende praksis. Marchregulativet kan ses i Informationen.

MARCHKRAV

HÆRVEJSMARCHEN s ruter skal gennemføres til fods eller i kørestol, som enkeltgående eller i marchhold. Stavgængere er hjerteligt velkomne på HÆRVEJSMARCHEN s ruter. 

START OG MÅL

Begge dage på Paradepladsen Viborg Kaserne, Tingvej, Viborg.

RYGNING FORBUDT

Tobaksrygning og åben ild i skov- og hedeområder er strengt forbudt.

RASTEPLADSER

HÆRVEJSMARCHEN indretter rastepladser på ruterne, hvor der kan købes mad og drikkevarer.
Førstehjælp, toiletter og vand til håndvask forefindes.

HOLD NATUREN REN

Affald bedes kastet i affaldsbeholdere eller lagt ved HÆRVEJSMARCHEN s afmærkninger langs ruten.

HUND I SNOR

Efter marchreglerne er det tilladt at have hund med rundt i snor.

HANDICAP DELTAGELSE

Som udgangspunkt har HÆRVEJSMARCHEN ikke en handicaprute. Handicaporganisationer, foreninger m.v. har dog mulighed for at få meddelt dispensation for rutelængde, og følge f.eks. 10 km ruten (orange), ved henvendelse til HÆRVEJSMARCHEN s Sekretariat i god tid før marchens afvikling. Den valgfrie distance kan gennemføres i kørestol.

For hold med handicapdeltagere gælder følgende: Er der et dokumenteret behov for hjælpere/følgepersoner, gives der et gratis armbånd og kontrolkort for hver påbegyndt 20 deltagere på holdet. Holdlederen bedes venligst registrere og indbetale for alle, og meddele sekretariatet pr. mail, hvis der er registreret personer, der er hjælpere efter disse retningslinjer. 

FØRSTEHJÆLP

HÆRVEJSMARCHEN tilbyder førstehjælp både på marchruterne og ved start og mål. Alle førstehjælpsposter er bemandet med uddannet samaritter-personel fra Dansk Røde Kors.

REGLER FOR HOLD

Man kan selv vælge et holdnavn i tilmeldingsmodulet og der kan løbende tilføjes nye deltagere til holdet.

Der kan frit tilmeldes hold på alle distancer.
Det er holdet selv/holdlederen, der afgør, på hvilke ruter holdet og de enkelte holddeltagere vil vandre.
Man kan godt tilmelde holddeltagere på flere forskellige ruter.

IML

For hold gælder de samme regler som for individuelle vandrere med hensyn til retten til at få IML stempel og købe IML medaljer - mindst gennemført 2 x 20 km. 

DISPENSATION

Som for HÆRVEJSMARCHEN`s individuelle tilmelding af vandrere, kan holddeltagere som er over 70 år få IML stempel og købe en IML-medalje ved gennemført 2 x 10 km. Vi erindrer om, at man altid er velkommen til at gå så langt, som man ønsker og er i form til uanset køn og alder. Altså må man også gerne gå længere end de 2 x 10 km, når man er fyldt 70 år.