PILGRIMSVANDRINGEN

PILGRIMSVANDRING MED VIBORG STIFT

Igen i år arrangerer HÆRVEJSMARCHEN i samarbejde med Viborg Stift to pilgrimsvandringer på 10 og 20 km. søndag den 30. juni 2019. Pilgrimsvandringen har et specialprogram undervejs med blandt andet en morgenandagt i Viborg Domkirke. 

Pilgrimsvandring under HÆRVEJSMARCHEN er en vandring i roligt tempo og med tid til eftertænksomhed. Vi vil gå med 3,5 km. i timen, med ophold ind imellem, hvor vi får mulighed for at dele en overvejelse, en sang og et ord med hinanden. Der vil være strækninger, hvor vi går i stilhed med god mulighed for den enkeltes fordybelse.

Marchen starter og slutter ved Kasernehallen, Tingvej 17, Viborg. Ruterne er lagt i en bue omkring Viborg på noget af Hærvejens gamle forløb. 

Vi holder en andagt i Viborg Domkirke kl. 08.30 - 09.00, før vi drager videre ud på ruterne. Pilgrimslederne sørger for ord at gå på, og vi synger sammen undervejs.

Alle der gennemfører en tilmeldt rute og er i mål søndag inden kl. 18 får udleveret et synligt bevis for deltagelse i Pilgrimsvandringen 2019.

TID OG STED

Bestilte startkort udleveres kl. 07 - 08 i Kasernehallen, Tingvej 17, Viborg, der ligger lige ved startportalen, hvorfra der er fælles start kl. 08.00. Vandringen starter med en andagt i Viborg Domkirke kl. 08.30 - 09.00.

PRIS OG TILMELDING

Tilmelding sker online i tilmeldingsmodulet, hvor du bestiller et endagsstartkort til søndag 10 eller 20 km. Kryds af i rubrikken Pilgrim, så er du automatisk tilmeldt Pilgrimsvandringen. (Hvis du tilmelder dig en rute om lørdagen, får du en 2-dages-medaljen med i prisen.) Man kan også møde op på dagen og få hjælp til registrering.

PRIS FOR STARTKORT: 100 KR.
Prisen dækker startkort, rutekort samt adgang til toiletter, samaritertelt mv. langs ruten. 

Yderligere information: Marianne Koch, pilgrimskoordinator, tlf. 2916 6055 - mkk@km.dk

TILMELDING

Pilgrimshus "Herberget" i Viborg

I sommeren 2017 åbnede Viborg Pilgrimshus "Herberget" tæt ved Viborg Domkirke på Adressen Sct. Mogens Gade 18A, Viborg. Hvis du tilmelder dig til Pilgrimsvandringen i tilmeldingsmodulet her på hjemmesiden, kan du vælge at overnatte i Viborg Pilgrimshus. Det koster 100 - kr. pr nat, - og du skal selv medbringe sengetøj.

Se mere på linket herunder eller kontakt Marianne Kock på mkk@km.dk eller tlf. 2916 6055. OBS: Hærvejsmarchen råder over 12 pladser på Herberget, som kan reserveres ved kontakt til Marianne. 

Læs mere om Herberget

Overnatning og bespisning

Via HÆRVEJSMARCHEN hjemmesiden kan der også i tilmeldingsmodulet bestilles primitiv overnatning i idrætshal eller på skole meget tæt på start og mål.

Samtidig med tilmelding kan der også bestilles både morgenmad og aftensmad, der serveres i et stort telt på selve Paradepladsen.

Der er også rastepladser på ruterne, hvor man kan købe vand mv. og som bemandes af frivillige foreninger, spejdere m. fl.

PÅ EGEN HÅND ELLER I HOLD

Hvis du/I vil tilmelde større hold samlet, Send da venligst en mail til info@haervejsmarchen.dk.
Vi kan tilbyde at sende et Excel-ark, hvor I taster de oplysninger, vi skal bruge for registreringen af holdets samlede antal startkort, - og som vi kan taste ind i tilmeldingsmodulet. Her kan vi ligeledes aftale en samlet betaling for holdet.

Desuden er der mulighed for at tilmelde sig enkeltvis og vandre på egen hånd på valgfri rute. Her er der ingen begrænsning - heller ikke, hvis du ønsker at vandre sammen med nogle, du kender i forvejen. Du kan naturligvis også her følge andagten i Domkirken, og der bliver udleveret inspirationsmateriale til vandringen.

Hjertelig velkommen til den tredje Pilgrimsvandring på HÆRVEJSMARCHEN ruterne.
Det må gerne fortsat blive en fast årlig tradition - og det er altid den sidste søndag i juni.

HOLDLEDER?

Hvis du har erfaring med at afvikle/vandre en Pilgrimsvandring, må du meget gerne sende mail til info@haervejsmarchen.dk. Vi har altid brug for en ekstra til at være med som leder af holdene, som normalt er op til 30 personer. I givet fald bliver du indbudt til en forhåndsorientering inden selve Pilgrimsvandringen på HÆRVEJSMARCHEN.
 

 

RUTER

Start og mål er på Paradepladsen, Viborg Kaserne. Adgang fra Kasernehallen, Tingvej 17, Viborg, hvor der er registrering og udlevering af forudbestilte startkort samt spise og overnatningsbilletter.

LÆS MERE

 

OVERNATNING

Indkvartering og overnatning arrangeres af HÆRVEJSMARCHEN på Nordre skole, der ligger i gåafstand og i Håndboldhallerne lige ved siden af start og mål området.

LÆS MERE