disqusUrl: /elsker-at-vandre-paa-de-smukke-ruter
  	testUrl: https://www.haervejsmarchen.dk/elsker-at-vandre-paa-de-smukke-ruter

Fotograf: Kurt Elkjær

Det er så fedt at vandre på Hærvejsmarchens skønne ruter

Lone bor i Kirke Hyllinge i Lejre Kommune og arbejder til daglig som afdelingsleder på et socialpsykiatrisk bosted for voksne, psykisk syge. Hun har i mange år arbejdet med idræt for psykisk syge og er uddannet idræfsinstruktør for sindslidende. Ved siden af jobbet har Lone startet sin egen virksomhed, hvor hun er livsstils-coach, kostvejleder og idrætsinstruktør for psykisk syge medborgere.

Lone Hjulmand er en ivrig ambassadør for Hærvejsmarchen både på Facebook og hos vandregrupper i det sjællandske.

2 x 45 km i forkerte sko

I 2019 var det 6. gang, jeg deltog i Hærvejsmarchen sammen med min mand og gode vandrevenner. Den første gang, vi var her, havde vi ingen anelse om, hvad det ville sige at gå 2 x 45 kilometer. Vi havde nogle helt forkerte sko på, og vi måtte søge hjælp hos samaritterne for at få hjælp til vores mange vabler. Vi var rigtig glade for samaritternes hjælp - de yder et kæmpe stykke arbejde, og jeg er stadig rigtig glad for, at muligheden er der. 

Hærvejsmarchen er for mig et utrolig fedt arrangement. Kuperet terræn med helt sublime udsigtspunkter undervejs. Det gør noget godt ved ens hoved og krop, så man kan mærke sind og sjæl slapper af og nyder naturens afstresning. Jeg får så meget med hjem, som jeg kan bruge i min sportsterapeutiske virksomhed derhjemme.

Varm ambassadør for marchen

Hvert år er det så utrolig dejligt at komme hjemmefra - og møde op til de kendte omgivelser i og ved Viborg for at vandre på de historiske ruter. Jeg er en varm ambassadør for Hærvejsmarchen og vil gerne opfordre alle vandreinteresserede til at reservere den sidste weekend i juni fra fredag til søndag. På min kasket og vandretaske har jeg påsyet Hærvejsmarchens mærker, så jeg glemmer aldrig Hærvejsmarchen. Jeg glæder mig hvert eneste år til møde andre vandrere fra ind- og udland, og til at mærke den gode stemning både på rastepladser og ved start og mål på Paradepladsen.

Jeg kan også godt lide at mærke, at de mange frivillige bruger mange timer på at arrangere en flot event. Hver især sætter de en ære i, at vi hvert år får nye oplevelser med hjem, der emmer af kvalitet og et venligt fællesskab med hver enkelt vandrer.