disqusUrl: /naar-jeg-er-ude-at-vandre
  	testUrl: https://www.haervejsmarchen.dk/naar-jeg-er-ude-at-vandre

Når jeg er ude at vandre

Leif Sloth fra Kjellerup har vandret mere end de fleste. Han har deltaget i ca. 40 IML-vandringer (International March League), hvoraf de fleste har været i Europa, og desuden 4 gange i Israel. Derudover har han 130 gange gået 100 km-ture, heraf en enkelt i Sydkoreragået tæt på Jeg har tillige gået tæt ved 130 100 km ture, en enkelt i Sydkorea.

Fra 2003 til 2016 var Leif Sloth bestyrelsesformand for vandreforeningen Fodslaw, som bl.a. står bag den 300 km lange Hærvejsvandring fra Slesvig til Viborg fordelt over 7 dage. Den tur har Leif Sloth gået i alt 26 gange.

Samlet har han, siden han startede i 1976 med at vandre i Fodslaw, gået i alt omkring 92.000 km.

Tanker fra 92.000 kilometers vandring

Når jeg er ude at vandre, nyder jeg at beundre den natur jeg færdes i. Landskabet er fra sted til sted meget forskelligt, og selv om man har været det samme sted før, så er der stadig nye aspekter at få øje på.

Det at vandre en hel dag, giver en sund form for motion, hvor forbrændingen hele tiden er i gang, uden at det belaster kroppen hårdt. På den måde føler jeg at jeg samtidig med at få motion, også lader kroppen op med ny energi.

Hovedet får også ny energi, når man vandrer. Tankerne kan få frit spil, og man kan få ryddet op i mange af de spekulationer, man ofte går rundt med.

Der er også en stor sidegevinst ved at komme ud at vandre på organiserede ture, idet man møder mange andre mennesker. Ofte følges man med nogen, som man kender i forvejen, men det sker også tit, at man kommer i følgeskab med mennesker, som man ikke tidligere har talt med eller set før. Det giver en ekstra oplevelse, når man på den måde får nye kontakter.