MØD DELTAGERNE

HÆRVEJSMARCHEN handler ikke kun om at vandre, det handler i mindst lige så høj grad om det sociale. Mange af deltagerne fremhæver derfor også hyggen og stemningen omkring marchen som noget særligt.

Se også TV Midtvests udsendelse "Dengang - og i dag" om Knud og Viola, der har gået marchen hvert eneste år siden 1969.

SE UDSENDELSE

En stor folkefest
 

I 2015 var der for første gang knyttet en ekstra motionsevent på løbs- cykel- og vandreaktiviteterne i området ved Paradepladsen og stadionområdet i Viborg den sidste weekend i juni.

Et samarbejde med Aller tilførte yoga til paletten af aktivitets og motions muligheder. For at koordinere de mange aktiviteter medbragte Aller en af deres aktive og professionelle event operatører, nemlig den professionelle speaker, Rikke Laursen.

Rikke Laursens erfaringsliste indeholder blandt andet løbsspeaker for Cycling Planet og Østerbro løbet. Men også løbskonferencier ved Cph. Bike Show, Streetrace Cph., samt både Ole Ritter og Rolf Sørensen Kriterium.

”Jeg er selv cykelrytter og har deltaget i en lang række løb. Jeg har blandt andet cyklet op ad bjerget Etna til 3.300 meters højde. Jeg er meget begejstret for det fantastiske motions og eventmiljø, der er samlet her i Viborg, og som har så mange års tradition for en stor international motions event, som HÆRVEJSMARCHEN har med sig i bagagen. Jeg håber at få lov til at medvirke i denne folkefest igen til næste år”, slutter Rikke Laursen fyldt med energi, virkelyst og forventning til fremtiden.

En hyggelig dag i godt selskab
 

Hanne og Jan Mølgaard fra Klejtrup har gennem de seneste 15 år været en af de virksomheder, der har samlet et hold til HÆRVEJSMARCHEN. Jan Mølgaard ejer HEX Data ApS i Hobro, der til daglig tilbyder virksomheder rådgivning og produktionsvejledning i forbindelse med it investeringer.

”Vi samler hvert år et hold for sammen at gå en hyggelig tur om lørdagen på Karnevalsruten ved HÆRVEJSMARCHEN. Vi samles i Viborg med godt humør og klar til at nyde de meget naturskønne omgivelser. Flere af os ses kun den ene gang om året. 

HEX Data ApS er sponsor for trøjer, hatte og andet karnevalsudstyr. I år var vi 23 personer med på holdet. Vi hygger os med lidt motion og lidt ekstra humle, - deraf navnet ”Humlelogen”. 

I kan godt regne med os igen i 2016”, lyder det forventningsfuldt fra Hanne og Jan Mølgaard.

Med for 47. gang
 

Søren Gissel er 83 år og har gennemført HÆRVEJSMARCHEN alle 47 gange. ”Det er en dejlig tradition. Jeg har altid godt kunnet lide at vandre i naturen. I mine unge år gik jeg altid sammen med min bedstefar, der gik ved hjælp af sin elskede egestok, som han altid havde med sig i terrænet. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg hvert år skulle have oplevelsen af naturen og menneskene på ruterne omkring Viborg under HÆRVEJSMARCHEN.

Jeg har også deltaget i talrige andre marcher blandt andet i marchforeningen Fodslaw. Jeg har gennemført Hærvejsvandringen fra Schleswig til Viborg i alt 11 gange i juli måned. Jeg har også gået flere gange i 4 dages marchen i Nijmegen i Holland”, beretter han om sine meritter i vandreskoene.

I sit arbejdsliv har Søren Gissel været møbelsnedker og har produceret renæssance møbler samt vinduer og døre. Han har også lavet inventar og møbler til bæverdingler i Aarhus. 

”Det har gennem et langt liv været en lise for både sjæl og krop, at opleve den verden man indsnuser og er en del af, når man færdes i frisk luft i den frie natur sammen med så mange glade og aktive mennesker fra hele jordkloden”, slutter Søren Gissel i Kasernehallen i Viborg under HÆRVEJSMARCHEN 2015, hvor der blev holdt et træf for alle de vandrere, der har været med hvert år siden starten i 1969

Datterens bryllup måtte flyttes
 

Karl Lauridsen har vandret HÆRVEJSMARCHEN samtlige 47 gange siden starten i 1969. Han var bare 22 år den første gang, så han forventer, at kunne glæde sig over at gå på de historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg en lang årrække endnu.

Traditionen med at tage til Viborg og vandre sammen med tusinder af andre mennesker, der holder af at vandre i naturen og være en del af et stort internationalt mellemfolkeligt fællesskab, har i min bevidsthed overskygget alle andre begivenheder i livets forhold. Da vi havde en datter, der gerne ville giftes på denne lørdag, fik hun en klar besked: Så bliver det uden din fars medvirken”, fortæller han af et ærligt hjerte efter at have vandret på førstedagen i 2015.

Karls hustru Elly var også med fra starten, men holdt pause i en årrække. ”Da vores børn var flyttet hjemmefra, var det naturligt igen at gå HÆRVEJSMARCHEN sammen med Karl. Vi kommer til Viborg igen i 2016, og forhåbentlig i mange år fremover. Vi fik jo startet i en tidlig alder, og vil gerne holde os form også i den tredje alder. Det kan oplevelserne den sidste weekend i juni i Viborg i rigt mål bidrage til”, lyder det forventningsfuldt fra Elly og Karl Lauridsen